Vissza
Blog

Környezettudatos Tippek a FOXPOST-tól


Olyan tanácsokat osztunk meg Veletek, amik segítségével Ti is apró változtatásokkal tudatosabban intézhetitek online vásárlásaitokat vagy eladásaitokat.

Tisztában vagyunk vele, hogy az iparág, amiben tevékenykedünk, környezeti terheléssel jár. A mi egész üzleti modellünket, az automatás csomagküldést azért fejlesztettük ki, hogy ezt jelentősen csökkentsük és az iparágat hosszútávon fenntarthatóvá tegyük. Folyamatainkat szüntelenül optimalizáljuk és olyan megoldásokat vezetünk be, amik a környezeti terhelés további csökkenését eredményezik. Igazán hatékonyak azonban csak Veletek, a felhasználóinkkal együtt tudunk lenni, mert a Ti vásárlási döntéseiteknek is óriási szerepe van. Ezért a most indulóTudatos tippek sorozatunkban olyan tanácsokat osztunk meg Veletek, amik segítségével Ti is apró változtatásokkal tudatosabban intézhetitek online vásárlásaitokat vagy eladásaitokat.
Fogjunk össze!

 

# Tipp 01 - A jó dolgokért nem kell feltétlenül messzire menni

Mielőtt rendelsz, nézd meg, hogy mi a legközelebbi hely, ahonnan meg tudod rendelni, amit szeretnél. Minél kevesebbet utazik a csomagod, annál kisebb a környezeti terhelés. Nézz szét a környező országokban, ahonnan esetleg nem légi úton érkezik csomagod vagy akár itthon és ismerd meg a tehetséges magyar tervezőket, startupokat, gyártókat – így őket is támogatod. Persze nem azt mondjuk, hogy ezért le kell mondanod valamiről, hiszen mi is élvezzük a globális világ nyújtotta előnyöket, de érdemes mindig alaposan körülnézni

Ha rendelsz, a rendelésed kérd csomagautomatába mert ez a leginkább környezettudatos csomagküldési mód, és ilyen szolgáltatást is nyújt például a FOXPOST 

 

# Tipp 02 - A használt az új új

Ha valamit nem használsz, ne dobd ki, add el, hogy új életet élhessen valaki másnál és a körforgás része maradjon

Ha rendelsz, először a használt holmikat nézd meg, mert a second hand dolgok vásárlása mindenkinek jó:

  • Jó neked, mert olcsón kapsz meg drága dolgokat.
  • Jó az eladónak, mert pénzt keres és nem kell kidobnia semmit.
  • Jó mindenkinek, mert környezettudatos és nem termel szemetet.
  • Jó annak, amit vettél, mert újra van értelme a létezésének.

Ez a körforgásos gazdaság. Érdemes megjegyezni a szót, mert ez a jövő.

Ha adsz, vagy veszel, használd a FOXPOST-ot, mert ez a legkörnyezettudatosabb csomagküldési mód, és velünk nem kell várnod a futárra sem.

 

# Tipp 03 - Kell! Biztos?

Csak azt vedd meg, amire tényleg szükséged van! Engedd el az impulzusvásárlást és ne ugorj a kihagyhatatlan akciókra!

A túlfogyasztás a Föld egyik legnagyobb problémája. Ne vásárolj feleslegesen, mert

  • pénzkidobás,
  • feleslegesen terheled vele a környezetet
  • és amúgy is: minek?

Ne felejtsd, csak a döntéseiddel változtathatsz a világon! 

Ha mégsem tudsz ellenállni és rendelsz, akkor kérd a csomagodat FOXPOST csomagautomatába, mert ez a leginkább környezettudatos csomagkézbesítési mód! A csomagodért menj gyalog, bringával vagy tömegközlekedési eszközzel, a több mint 900 csomagautomatánk egyike egész biztosan útba esik.

 

 

# Tipp 04 - Vessz el a részletekben!

Sokan a megfelelő tájékozódás helyett több terméket rendelnek és visszaküldik azt, ami kibontva mégsem tetszik vagy nem jó rájuk. Ezt elkerülendő, mielőtt a netről rendelsz csekkold le 2X:

  • A termékjellemzőket, hogy kiderüljön, biztosan rá van szükséged. Biztos olyan színű, olyan anyagból van, olyan sokáig bírja vagy olyan gyorsan tölthető…
  • A méretinformációkat, hogy biztosan jó lesz-e. A legjobb, ha le is méred magad az adott mérettáblázat szerint.
  • A vevők véleményét, értékelését, mert a valódi tapasztalatokból is nagyon sok minden kiderül.

Ha mégis vissza kell küldened a rendelésed, használd a FoxReturn szolgáltatásunkat, mert ez a legegyszerűbb. Nincs papírmunka és akkor is használhatod, ha a rendelésed eredetileg nem FOXPOST csomagautomatába lett kézbesítve Bővebb információ: www.foxpost.hu/csomagvisszakuldes

 

 

# Tipp 05 - Nem mindegy a csomagolás!

A csomagküldés és az online kereskedelem környezeti terhelésének egy nagyon fontos eleme a nagy mennyiségben felhasznált csomagolóanyag. Hiszen minden csomagot és minden terméket be kell csomagolni, mert ez az ami megvédi a számodra fontos tartalmat, de nagyon nem mindegy, hogy milyen és mennyi anyagba.

  • Ha éppen csomagot küldesz, akkor csomagold a lehető legkevesebb és a lehetőségeidhez képest legkevésbé környezetterhelő anyagba csomagold. Használj természetes anyagokat, lebomló vagy újrahasznosítható anyagokat, alacsony cellulóz tartalmú ragasztót és újrahasznosítható anyagból készült kitöltő anyagokat.
  • Ha kereskedsz, akkor termékeidnek próbálj meg olyan csomagolást fejleszteni, ami a leginkább újrahasznosítható. Ez egy tök jól kommunikálható érték a vásárlóid felé, akik hálásak lesznek, csakúgy, mint a környezet!
  • Ha vásárolsz, próbálj olyan cégtől rendelni, aki a termékei csomagolásánál figyelembe veszi azok környezeti terhelését. A világon nagyon sok vállalat csinálja már ezt, válassz közülük. Ne felejtsd, hogy vásárlásaiddal nagy változásokat érhetsz el!