Üzleti Ügyfélszolgálat

Szolgáltatás használata

A foxpost.hu oldalon, a bal felső sarokban válaszd az Üzleti partnereknek opciót, regisztrálj és jelentkezz be.
Belépés után az Csomagfeladás / Új csomag feladása opciót kiválasztva add meg a címzett adatait. Ezek alapján generálunk egy csomagcímkét. Nyomtasd ki és ragaszd fel a csomagra.

A hozzád legközelebbi automatánál válaszd:

  • a Csomagküldés opciót, majd
  • az Üzleti partnereknek menüpontot és add meg az ügyfélkódod, amit a fiókon belül a Beállítások menüpontban találsz.
    A csomagjaid száma és méretei alapján válassz fiók méretet és add meg, hogy egyszerre hány darab csomagot adsz fel.

Egy fiókban több csomagot is feladhatsz.

Ezután helyezd a csomagot/csomagokat a kinyíló rekeszbe, csukd be az ajtót és nyomtatsd ki a nyugtát.
A fizetés utólag történik, a pénzügyi osztályunk fogja küldeni a számlát minden héten Csütörtökön.

A csomagcímkét kötelező kinyomtatni és felragasztani a csomagra! Lehetőséged van egyesével vagy tömegesen is kinyomtatni őket.

Címke hiányában nem tudjuk a csomagokat elszállítani, ezért kérjük ügyelj arra, hogy minden csomagra kerüljön csomagcímke.

A címke kinyomtatásától számítva 7 nap áll rendelkezésedre, hogy feladd a csomagod a FOXPOST automaták valamelyikében.

Mindig ügyelj a nyomtatóbeállításokra, a címkén a teljes vonalkódnak szerepelnie kell, csak így tudják a scannerek beolvasni.
Csomagcímke alapanyagaként fehér színű és tiszta papírt vagy etikettet használj. A kinyomtatott címkét ragaszd, és ne kapcsozd a csomagra. Ha kapcsozod, előfordulhat, hogy a címke leesik a szállítás, rakodás során.
A címkén található vonalkódot ne fedd le ragasztószalaggal, mert visszatükrözheti a scannereket, így azok nem tudják olvasni a kódot.

Csomagszállítás, csomagok átvétele

Miután futárunk átvette a csomagot, a címzett 1-3 munkanapon belül már át is veheti azt a választott célautomatából. A kiszállítási időt elsősorban az automata telítettsége befolyásolja. Az automaták ürítési idejét itt találod.

Házhozszállítás esetén 2-3 munkanap az általános kiszállítási idő, miután futárunk átvette a csomagot az automatából.  Az automaták ürítési idejét itt találod. A csomagok kiszállítására társaságunk időgaranciát nem vállal.

Ha a csomag megérkezett az átvételi csomagautomatába, SMS-ben értesítjük a címzettet. Az üzenetben elküldött egyedi, csak általa ismert  nyitókóddal nyithatja ki az automata megfelelő ajtaját. Az sms tartalmazza a pontos átvételi határidőt (nap, óra, perc), ameddig a csomag átvehető az automatából.

A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. Az email-ben található webes elérési helyen módosítani lehet a kiszállítás napját és a kiszállítási címet is, amennyiben a házhozszállító partnerünk által javasolt időpont nem megfelelő a címzett részére vagy más címen szeretné átvenni a csomagot.

A nyitókód ismeretében bárki átveheti a csomagot az automatából.

Házhozszállítás esetén a futártól személyesen a címzett, a címhelyen tartózkodó családtagok, meghatalmazottak vehetik át a küldeményt.

A futár kétszer kísérli meg a csomag kézbesítését, amennyiben egyik alkalommal sem jár sikerrel, a küldemény visszakerül a kiszállítást végző partnerünk raktárába, majd a Foxpost központi raktárába.

Üzleti partnereink csomagjait nem tudjuk újraküldeni a címzett részére, így azokat raktárunk visszaküldi a feladó számára, abba az automatába, amit a csomagvarázslós profiljában megjelöl.

Sikertelen kézbesítés esetén e-mail útján küldünk értesítést a kézbesítés eredménytelenségéről, majd a futár még egy alkalommal megkísérli a csomag kézbesítését.

Utánvét

Az utánvét összegét automatáinknál bankkártyával, házhozszállítás esetén a futárnál készpénzzel vagy bankkártyával tudja fizetni a címzett.

Az utánvét összege a csomag átvételét követően folyik be hozzánk. Az utánvétel összegét a heti elszámolás során számoljuk el vagy utaljuk el minden héten csütörtökön. Ezzel egyidőben elektronikusan megküldjük a számlát és a számla részletezőt.

Maximum 150 000 Ft-os utánvéttel tudsz csomagot feladni.

Fizetéssel kapcsolatos tudnivalók

Üzleti partnereinknek nem kell az automatánál, csomagfeladáskor fizetni. Üzleti partnereink részére hetente egyszer, csütörtökönként állítunk ki utólagos elszámolást és számlát. Egy elszámolási időszak keddtől-hétfőig tart, az ezen időszakban kiszámlázott csomagok szállítási díját és az átvett csomagok utánvételi összegét tartalmazza.

Bejelentési űrlapok és észrevételek

Ha problémába ütköztél, javaslatod van, vagy kárt szeretnél bejelenteni, kérjük írásban tedd, a következő formanyomtatványok kitöltésével.

Kollégáink igyekeznek a lehető legrövidebb időn belül választ adni és megoldást találni kérésedre!

Fontos a véleményed, örömmel segítünk!

Sajnos nincs találat a keresett kifejezésre.
Próbálj meg egy másik kereső szót vagy válassz a listából a bal oldalon.