Vissza
Blog

Már intézkedtünk, hogy csökkentsük a csomagautomatáink aktuális mértékű terheltségét


Szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy a FOXPOST rendszerét az elmúlt napokban szokatlanul magas, szökőárszerű terhelés érte, ami egy független e-kereskedelmi piactér által meghirdetett, rövid időtartamú ingyenes csomagküldési akció következménye.

Partnerünk tájékoztatott minket, hogy törölték az 5 napos ingyenes szállítási limitet a FOXPOST rendeléseknél a kampányában. Így megnyugtatunk titeket, FOXPOST-tal biztosan mindenki fel tudja adni a csomagját 5 napon túl is.
Ennek köszönhetően várakozásaink szerint egy-két napon belül kezelhető mértékűre csökken a csomagautomaták telítettsége, a hét végére pedig normalizálódhat a helyzet.

A váratlan akció népszerűsége miatt a csomagforgalom ismét szökőárszerűen megnövekedett, ami időszakosan extrém módon terheli meg rendszerünk aktuális kapacitását. Mivel a terhelés egyidőben jelentkezik, ennek következményeként a FOXPOST csomagautomatákban folyamatos a csomagmozgás, ami pontatlan jelzéseket eredményez az automaták foglaltságáról az online felületeken.

A rendkívüli terhelést észlelve azonnali lépéseket tettünk, hogy csökkentsük az egyes csomagautomaták terhelését: 

  • Futáraink meghosszabbított munkarendben dolgoznak, a kiemelt csomagautomatáknál naponta a rendes folyamatainkon túl több alkalommal töltik és ürítik az automatákat
  • Tömeges csomagfeladást alkalmazó üzleti partnereinknek rendhagyó megoldást biztosítunk  
  • Megerősítettük ügyfélszolgálati kapacitásunkat
  • Folyamatosan dolgozunk további terheléscsökkentő intézkedéseken.

A beérkező csomagokra vonatkozóan a helyzet javulását a hét második felében várjuk. Az összes csomag kiszállítása előre láthatóan a következő hét végére tud normalizálódni. Felvettük a kapcsolatot a kampányt szervező partnerrel is, hogy együtt dolgozhassunk a hasonló helyzetek elkerülésén a jövőben.


Ezúton szeretnénk elnézést kérni minden érintett ügyfelünktől a kellemetlenségekért, és kérjük megértéseteket és türelmeteket. Kérjük segítségeteket, hogy a lehető leggyorsabban vegyétek át a megérkezett csomagokat, a szabad kapacitás növelése érdekében.