Vissza
Blog

Társadalmi felelősségvállalásunk 2023-ban


Fontosnak tartjuk, hogy magyar cégként, és felelős vállalatként időről időre kiálljunk jelentős társadalmi ügyek mellett. Elsősorban ott segítünk, ahol szakmailag a leginkább tudunk - korszerű és egyszerű logisztikai megoldást nyújtunk civil kezdeményezésekhez.

A fenntarthatóság a FOXPOST számára nem csupán az előírások és sztenderdek követését jelenti, hanem egy olyan szemléletet, mely természetes működésünk, stratégiánk része. A cég 2014-es alapítása óta fontos számunkra, hogy egy korszerű és környezettudatos logisztikát építsünk, mely kényelmet és rugalmasságot nyújt felhasználóinknak. Vállalati felelősségünk kiterjed mindazokra, akiket lehetőséghez segítünk logisztikai megoldásainkkal, vállalati működésünket pedig úgy építjük fel, hogy a társadalmi, gazdasági és környezeti felelősség beépüljön a mindennapjainkba. Ezzel is a fenntartható fejlődést és a jövő nemzedékek lehetőségeit segítjük elő.   

Fontosnak tartjuk, hogy magyar cégként, és felelős vállalatként időről időre kiálljunk jelentős társadalmi ügyek mellett. Elsősorban ott segítünk, ahol szakmailag a leginkább tudunk - korszerű és egyszerű logisztikai megoldást nyújtunk civil kezdeményezésekhez, például adománygyűjtések folyamatait leegyszerűsítve. Célunk olyan valós társadalmi ügyek felkarolása, ahol a logisztikai megoldás nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen valósulhatna meg egy adott kezdeményezés. A csomagautomatáinkon keresztüli ingyenes csomagfeladás lehetősége növeli az adományozási hajlandóságot, ezáltal jelentősen növelhető egy-egy termék életciklusa is. (használt játék, mesekönyv, feleslegesen felhalmozott írószer, stb)  

Egész éves CSR (jótékonysági és szponzorációs együttműködések) tevékenységet folytatunk kiemelten az alábbi témákban:  

  • a jövő generációja oktatásának támogatása   

  • hosszan tartó kórházi kezelésre szoruló tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek társadalmi beágyazottságának elősegítése   

  • autizmusban érintett családok támogatása  

  • mélyszegénységben élő gyermekek, családok esélykiegyenlítésének támogatása  

  • a női egészséget támogató szervezetek támogatása  

  • női vállalkozók térnyerésének támogatása   

  • helyi közösségek tevékenységeinek támogatása  

  • a körkörös gazdaságot támogató projektek felkarolása (pl. up-cycling, stb.)  

  • kulturális események támogatása  

Legrégebbi jótékonysági együttműködésünk a Bátor Tábor Alapítványhoz köt minket.  

“Az egyszeri, kampányjellegű adományok is nagyon sokat számítanak, de az olyan hosszútávú együttműködések, amiket a FOXPOST-tal is kialakítottunk, nagyon nagyban segítik a munkánkat, mert tudjuk, hogy van egy partner, akire mindig számíthatunk” – mondta egy korábbi interjúban Vérten Zsófi, a Bátor Tábor kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős akkori munkatársa – “500 csomaggal kezdtünk évente, 2023-ban már több mint 1000 csomagot szállítottak nekünk.” 

Az Amigos a gyerekekért zöld pulcsis fiataljaival is régóta dolgozunk együtt, az elmúlt években összesen több, mint 30 000 ajándékot (LEGO szettet, Amigos-os munkafüzetet, kártyajátékot) szállítottunk el az ország különböző pontjain található kórházakba, tartósan beteg, többségében onkológiai osztályon gyógyuló gyerekeknek. Évente kétszer, gyereknapkor és karácsony közeledtével indulnak útnak piros furgonjaink, hogy együtt boldogabbá tehessük kicsik és nagyo(bba)k kórházban töltött mindennapjait. 

Az elmúlt két évben mi lehettünk a #nemluxustaska kampány logisztikai partnere. Az együttműködésünk során több, mint tízezer, alapvető tisztálkodási szereket tartalmazó adománytáskát juttattunk el a szervezőkhöz, akik a Máltai Szeretetszolgálat segítségével osztották szét azokat a menstruációs szegénység problémájában érintett nők között.  

Az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány (Endometriózis Magyarország) a műtét előtt álló hölgyek számára küldi a kórházi tartózkodáshoz szükséges, valamint a felépülést támogató termékeket és információs anyagokat a FOXPOST-tal. 

Iskolakezdés idején több éve a Tündérpakk Alapítvány, karácsony környékén tavalyelőtt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet tavaly pedig a MÁTRIX Alapítvány Bohócdoktorainak munkáját segítettük csomagszállítással. 

Büszkék vagyunk rá, hogy az ukrán háború kitörésekor nagyon gyorsan tudtunk reagálni, és hathatós segítséget nyújtani egy olyan informatikai megoldással, mely elsőként tette lehetővé a lakosság széleskörű bevonását az adakozás folyamatába. Az azóta is unikálisnak tekinthető megoldásunk a későbbi országos lefedettségű kampányaink gördülékeny lebonyolításának is hasznát szolgálja. 

Megkérdőjelezhetetlenül 21. századi LOGTECH (Logistics Technology) cégként működve sem téveszthetjük szem elől az EMBER-t. Az emberi értékeket, a társas kapcsolatok fontosságát, az együttműködés, együtt gondolkozás jelentőségét. Ezért is álltunk boldogan a Társasjátékos Kupa szervezői mellé, hogy lehetőséget teremtsünk nekik a kupa játékainak a lehető legegyszerűbb célba juttatásához. 

Tavalyi évünk egyik legújabb együttműködése a Segítek egy családot Alapítvány munkájának támogatása, valamint olyan jótékonysági webshopokkal való együttműködés, mint az Adománytaxi Taxituri kezdeményezése, a Bagázs Egyesület Shango projektje, vagy a Vizityúk Vizitúra Egyesület webshopja. 

A sort hosszasan folytathatnánk, és fogjuk is... az idei évben hónapról hónapra bemutatjuk azokat a szervezeteket és ügyeiket, akikkel rendszeresen együttműködünk egy fenntarthatóbb, élhetőbb jövő formálásában. 

2023-ban összesen mintegy 16 000 csomagot szállítottunk díjmentesen összesen 12 civil szervezetnek. Ezeknek a tevékenységeknek az összértéke megközelítőleg 58 millió forint volt, azaz ennyibe került volna a lakosságnak, és a szervezeteknek összesen azoknak a csomagoknak a mozgatása, szállítása, amelyet valamely jó ügy érdekében segítőként, önkéntesként, felajánlóként a megfelelő helyekre szerettek volna eljuttatni. 

Ezen felül 9 esetben álltunk szponzorként, anyagi támogatással a jó ügyek mellé. Szponzorációs tevékenységünk összértéke 2023-ban 3,5 millió forint volt. 

A fenti két szám összehasonlításából is jól látszódik az az elvünk, hogy elsősorban úgy kívánunk segíteni, ahogy a leginkább tudunk. Azzal a szolgáltatással, amihez a legjobban értünk, azzal a saját fejlesztésű informatikai háttérrendszerrel, ami Magyarországon egyedülálló módon teszi lehetővé az adományozás ezen formáját. Csomagautomata- hálózaton keresztül országosan, a teljes lakosság bevonásának lehetőségével egy nagyon egyszerű, könnyen kezelhető formában.  

Mit jelent mindez a mindennapi működésben egy civil szervezetnek? A pénzben kimutatható értékén túl hogyan tudja az együttműködésünk támogatni egy civil szervezet munkáját? Nézzétek meg erről az Amigos a gyerekekért Alapítvány megálmodójával készült filmünket.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a régi, jól működő partneri kapcsolatok ápolása mellett új civil szervezetekkel is partnerségre léptünk. Célunk hosszú távon biztosítani számukra a megbízható és kiszámítható logisztikai hátteret. Munkájukhoz ezúton is további nagyon sok (közös) sikert kívánunk. 

És végül, de nem utolsó sorban köszönjük a lakosság, az ügyfeleink lelkes részvételét a jótékonysági gyűjtőakciókban! Nélkülük, nélkületek a legjobb kezdeményezés sem lehetne sikeres. 

2024 igazán izgalmas évnek ígérkezik, korábbi együttműködéseinket erősítjük, akár kibővítve fejlesztjük, valamint új partnerekkel, új ügyek szolgálatába is állunk  

Idén is rengeteg lehetőség lesz jónak lenni… menjünk együtt tovább 2024-ben is!