Vissza
Blog

Intézkedtünk, hogy csökkentsük a csomagautomatáink aktuális terheltségét


Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a FOXPOST rendszerét az elmúlt napokban szokatlanul magas, szökőárszerű terhelés érte, ami egy független e-kereskedelmi piactér által meghirdetett, rövid időtartamú ingyenes csomagküldési akció következménye.

Partnerünk tájékoztatott minket, hogy törölték az 5 napos ingyenes szállítási limitet a FOXPOST rendeléseknél a kampányában. Ez azt jelenti, hogy megszűnt az időnyomás, a felhasználóknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy a csomagjaikat az öt napos időszakon belül kellene feladniuk.

Ennek köszönhetően várakozásaink szerint egy-két napon belül kezelhető mértékűre csökken a csomagautomaták telítettsége, a hét végére pedig normalizálódhat a helyzet.

A váratlan akció népszerűsége miatt a csomagforgalom ismét szökőárszerűen megnövekedett, ami időszakosan extrém módon terheli meg rendszerünk aktuális kapacitását. Mivel a terhelés egyidőben jelentkezik, ennek következményeként a FOXPOST csomagautomatákban folyamatos a csomagmozgás, ami pontatlan jelzéseket eredményez az automaták foglaltságáról az online felületeken. 

A rendkívüli terhelést észlelve azonnali lépéseket tettünk, hogy csökkentsük az egyes csomagautomaták terhelését: 

  • Futáraink meghosszabbított munkarendben dolgoznak, a kiemelt csomagautomatáknál naponta a rendes folyamatainkon túl több alkalommal töltik és ürítik az automatákat
  • Tömeges csomagfeladást alkalmazó üzleti partnereinknek rendhagyó megoldást biztosítunk  
  • Megerősítettük ügyfélszolgálati kapacitásunkat
  • a kialakult helyzet miatt maglódi raktárunknál (2234 Maglód, Hello Parks, Dóra Tivadar utca 2.) üzembe helyeztünk egy csomagautomatát, amit folyamatosan ürítünk. Így Partnereink ezen az automatán keresztül is fel tudják adni csomagjaikat.  
  • Folyamatosan dolgozunk további terheléscsökkentő intézkedéseken

A beérkező csomagokra vonatkozóan a helyzet javulását a hét második felében várjuk. Az összes csomag kiszállítása előre láthatóan a következő hét végére tud normalizálódni. Felvettük a kapcsolatot a kampányt szervező partnerrel is, hogy együtt dolgozhassunk a hasonló helyzetek elkerülésén a jövőben.

Ezúton szeretnénk elnézést kérni minden érintett ügyfelünktől a kellemetlenségekért, és kérjük megértésüket és türelmüket. Kérjük felhasználóink segítségét, hogy a lehető leggyorsabban vegyék át a megérkezett csomagokat, a szabad kapacitás növelése érdekében.